Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS

Följ

Vedums AIS

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Om Vedums AIS

Vedums Allmänna idrottssällskap bildades den 18 april 1932. I starten spelades fotboll vid Åselid i sydvästra delen av Vedum. År 1935 köpte dock klubben in mark i norra delen, där idrottsplatsen är belägen idag. Det tog 3 år innan den första fotbollsplanen stod klar och vid invigningen 1938 fick den också sitt officiella namn Nordvalla. Då tränades det fotboll tisdagar och torsdagar och allmän idrott utövade man på måndagar.

1942 byggdes de första omklädningsrummen och hygienen fick skötas med hjälp av ett handfat kallvatten som man själv handpumpade från en brunn. Först 1965 fick de aktiva tillgång till varmvatten dusch då nya omklädningrum och ett förråd byggdes. Tio år senare påbörjades arbetet med den nuvarande A-planen som invigdes 20 maj 1979.

Med två fotbollsplaner växte verksamheten och planer på en ny omklädnadspaviljong med ytterligare omklädningsrum, förråd, dusch, bastu, kontor och en stor klubblokal tog form. Den 28 april 1981 sattes spaden i jorden och efter mycket uppoffrande frivilligt arbete av medlemmar och lokala entreprenörer invigdes denna 6 juni 1982, lagom till klubbens 50-års jubileum. Byggnaden är idag hjärtat i VAIS verksamhet. Sex år senare 1988, fick man utöka med en fotbollsplan för 7-manna, idag vår C-plan.

Under denna hektiska period under mitten av 80-talet blev man tvungen att delegera ut arbete och ansvar, varvid en ny organisation tog form, där olika sektioner bildades för det idrottsliga samt kommittéer för de praktiska och ekonomiska bitarna, vilka även idag genomsyrar vår förening.

År 1993 stod vår senaste byggnad färdig genom att Vedum Kök skänkte sina gamla kontorslokalet, vilka byggdes om och inrymmet styrkelokal, cafeteria med utesevering, solarium, fem omklädnadsrum och flera förråd. I slutet på 90-talet började styrelsen planera, dels för en tidig gräsplan, dels för en idrottshall då inomhuslokaler saknades i Vedum.

År 2000 kunde den nya D-planen invigas och i samband med detta inköptes mark i anslutning till idrottsplatsen för en planerad utökning av motionsspåret samt en dragkampsbana. På klubbens 70:e verksamhetsår kunde man stolt inviga en ny fin idrottshall till gagn för hela bygden inte minst skolan. Bordtennisen fick därigenom nya lokaler. Hallen ägs till 84% av Vedums AIS tillsammans med Larvs FK, Tråvads IF och Gymnastik och Intresseföreningarna i Vedum.

2005 stod också en ny dragkamp bana klar att tas i bruk och möjligheten till egna publika arrangemang har genom dessa åtgärder förbättrats avsevärt.

Förutom fotbollen, som är grundpelaren och bedrivs under fotbolls- och ungdomssektionerna finns dessutom sektioner för dragkamp, styrkelyft, friidrott och bordtennis. Klubben har i dagsläget, 2006, cirka 700 medlemmar och över 300 aktiva och är kommunden största breddidrottsklubb.

Adress
Vedums AIS
Vara vägen 24
534 60 VEDUM

Telefon
0709252999

E-post
kansliet@vedumsais.se